Forskajak kurs

Detta bildspel kräver JavaScript.

För anmälan maila: Info@eskapader.se

Prova på Forspaddling:
Det perfekta eventet för företaget, kompisgänget eller familjen. Vi börjar med lite säkerhet och teknik för att kort därefter ge oss ut i vattnet och köra gärnet under en dag. Våran provapå paddling bygger på Svenska kanotförbundets normer och är en bra bas att bygga vidare på när paddlingen fastnat ordentligt i kroppen.
Kursen hålls i Göteborg med omnejd alt. utanför Halmstad beroende på säsong och vattenstånd.
Grundkurs Forspaddling:
Under två heldagar ger vi oss på teorin bakom forsen, tekniken för att ta sig genom den och massa massa forspaddling i underbara vatten. Vår grunkurs är enligt SKF:s normer och våra instruktörer är licenserade forspaddlingsinstruktörer. Efter avslutad och godkänd kurs finns det möjlighet att hyra utrustning av eskapader mot en mindre summa.
Kursen hålls i Halland utanför Halmstad alt. Göteborg med omnejd beroende på vattenstånd.
Fortsättnings kurs:
När grundkursen är avklarad och paddlingen har blivit bättre och bättre under en säsong (Rekommendation) så är det dags att ge sig på nästa grad i forsregistret. Under en dag hanterar vi vattenfall förbättrar tekniken både för paddling och räddning samt lär oss bestämma ”rätt” linje för en fors i grad III.
Kursen hålls i Säveån eller Krokån beroende på säsong och vattenstånd. Denna kurs är absolut beroende av vatten så därav endast tillgänglig på vår och höst.
Kan man utföra en roll är det en fördel för denna kurs

Räddningskurs:
Denna kursen riktar sig både mot professionella och äventyrare som vill känna sig säker i forsen, både kanotister och forspaddlare har stor nytta av dessa kunskaper när man tar nästa steg i sporten.
Vi går igenom kamaraträddningar i olika former, återhämtning av utrustning och traversering av fors om vi blir starndsatta på fel plats. Grundtanken är att allt kan hända och vi skall ha alla verktygen med oss när det oväntade är framme.
En dag i forsen med godkänd grundkurs som förkunskapskrav.

För anmälan maila: Info@eskapader.se